Kruisverhoor met Jezus

Interview met Ted Neeley voor Nieuwe Revu, april 2018

Hij laat zich al bijna een halve eeuw vrijwillig aan het kruis nagelen: Ted Neeley, de ster uit de filmversie van Jesus Christ Superstar. Ook deze paasvakantie wordt er een productie van de roemruchte musical in Nederland opgevoerd met Neeley als zoon van God. Opmerkelijk, want de zanger is inmiddels tweemaal zou oud als Jezus zelf was toen hij stierf. Gaat die rol dan nooit vervelen? Ted Talk van een positivo: ‘I am the luckiest man alive.’

Fans van Jesus Christ Superstar: je vindt ze overal. Dat ontdekte Ted Neeley (74) toen hij een paar jaar geleden werd ontboden bij de villa van Quentin Tarantino in Los Angeles. Neeley: ‘Net voordat ik wilde aankloppen zwaaide de deur open en daar stond Quentin, luidkeels Jesus Christ Superstar te zingen!’ Tarantino bleek superfan, en gaf Neeley een rolletje in Django Unchained. ‘Quentin is zo gek van muziek, als de camera niet loopt staat er bij hem altijd muziek op de set te spelen. Op mijn draaidagen, zodra het woord ‘cut!’ viel, startte er direct een lied uit Superstar. En het maffe was: de complete cast en crew zong dan mee. Quentin kende zelfs de danspasjes uit de film! Dan heb je het over impact.’
Het complete artikel vindt u hier.