Het brandend hart van Ad Vandenberg

Interview Nieuwe Revu, november 2017

Met Vandenberg scoorde hij een wereldhit en Whitesnake bracht hem op de grootste podia. Gitarist Ad Vandenberg weet hoe sexy een leven als succesvol hardrocker eruit kan zien. Even gemakkelijk kon hij die wereld ook weer achter zich laten. Na zich jaren aan de schilderkunst en het ouderschap te hebben gewijd is Vandenberg terug in de muziek. Met zijn nieuwe band Moonkings, die internationaal veel waardering oogst. ‘Dat semi-opgebrande wat je bij veel mensen van mijn generatie ziet, dat wou ik te allen tijde zien te vermijden.’

Over het hoofd zien doe je hem niet snel. Ad Vandenberg is 1 meter 98, ‘even lang als Jimmy Page en Brian May.’ En dat weet Ad omdat hij beide heren vaak genoeg van nabij heeft meegemaakt. Bekende namen uit de rockgeschiedenis vallen vaak wanneer je met Vandenberg praat. Hij stelde gitarist Angus Young (AC/DC) aan diens latere vrouw voor, kan uren met Billy Gibbons (ZZ Top) over geschiedenis praten. De mannen van Kiss bleken eikels, maar Ozzy Osbourne is een schatje. En de vriendschap met David Coverdale gaat diep.
Voor het complete interview, klik hier.