De waddenkust & de iconen van de toekomst

promotionele tekst voor Elsevier TerZake

Als Culturele Hoofdstad van Europa staat Leeuwarden dit jaar niet alleen in de schijnwerpers. Heel de provincie Fryslân is het kunstzinnige middelpunt van het oude continent met een keur aan producties die dit themajaar kenmerken. Maar initiator Joop Mulder van het landschapskunstproject Sense of Place kijkt verder dan 2018. ‘Voor mij is het vooral een aanjaagjaar.’

Een dijk in de vorm van een liggende vrouw. Een getijdeninstallatie op het wad. Maar ook graancirkels naar het werk van M.C. Escher en een Terp van de Toekomst. Sense of Place wil bezoekers wijzen op de unieke schoonheid van het waddenlandschap. Een formidabel project, met formidabele uitdagingen voor initiator Joop Mulder.

Het complete artikel vindt u hier.